prccldeapp

In het kort

Prccl is een project waarbij ik het werk van een klasgenootje herontworpen en geoptimaliseerd heb. Tijdens het bedenken van deze optimalisatie probeerde ik te kijken hoe ik doormiddel van animaties en verleidelijke principes de gebruikservaring van de gebruiker kon vergroten. Daarnaast is er naar design gekeken, deze wilde ik meer persoonlijker en vrolijker maken.

Aanpak

Eerst ben ik grondig gaan kijken naar het werk van mijn klasgenootje. Per user flow opgeschreven wat er goed aan was en wat ik dacht dat beter kon. Aan de hand hiervan zijn er 3 userflows uitgekozen, omdat deze volgens mij de meeste verbeterpunten hadden. Daarna ben ik gaan schetsen en heb deze in Sketch uitgewerkt, zodat er een eerste prototype gemaakt kon worden.

Met dit eerste prototype kon ik gaan testen. Dit is belangrijk om te doen in het begin proces, omdat validatie in een zo vroeg mogelijk stadium cruciaal is. Hierdoor kan je gelijk problemen in je design onderscheppen. Doordat dit het design fase is kan er vanuit hier nog problemen opgelost worden. Daarnaast zorgt het testen ervoor dat het product volledig afgestemd is op de eindgebruiker.

Validatie

Dit project heeft mij heel erg geholpen om echt vanuit een gebruiker zijn standpunt te kijken. Door gelijk het ontwerp te testen en onder de gebruiker te brengen kon ik goed zien wat ik nog miste of wat er eventueel verbeterd kon worden. Het doel van dit project was natuurlijk het herontwerpen en optimaliseren van een klasgenoot zijn werk. Waarom is hij nu geoptimaliseerd? Tijdens de user test kwam er naar voren dat, door de onboarding van de app in stappen te doen, de gebruiker niet ineenkeer te veel informatie verkreeg of moest invullen. Daarnaast vonden ze de app prettig in gebruik, door de uitstraling en de tekst die gebruikt werd.

prccl
Usertest Usertest Usertest Usertest