prccldeapp

In het kort

Thingscon is een conferentie waarbij workshops en presentaties gegeven worden over Internet of Things. Hierbij word er gediscussieerd over verschillende onderwerpen en deze onderwerpen lopen tijdens zon dag uiteen. Samen met nog 3 andere uit de klas heb ik deelgenomen aan een challenge. Hierbij kwamen verschillende scholen (ook uit het buitenland) bij een om een Internet of Things concept te bedenken en uitwerken.

Opdracht

Samen met het groepje zijn wij aan de slag gegaan. We zijn gaan brainstormen en daaruit hebben we een concept gekozen. Het concept moest iets met het Volkshotel te maken hebben. Er moest een connectie gelegd worden tussen het Volkshotel, de puzzel en de Internet of Things oplossing. Mijn rol in het groepje was het mee bedenken van het concept, codes opzoeken en uitproberen, leiden van het groepje (zorgen dat gemaakte afspraken uitgevoerd werden). De gehele dag van 9 tot 18 uur zijn wij bezig geweest met dit project.

Presentatie

Na een hele dag aan het project gewerkt te hebben was het tijd om ons concept in het engels te presenteren aan een groot publiek! Tevin (groepsgenoot) en ik hebben de presentatie gegeven. Eerst vond ik dit super eng om in het engels voor een groot publiek te spreken. Presenteren vind ik namelijk super leuk om te doen, maar in het engels is toch wat anders. Helaas hebben wij de challenge niet gewonnen, maar het was een super leuke ervaring. Het samenwerken in een groep, het delen van kennis en deze samenvoegen.